Τα αγνά παραδοσιακά υλικά που προέρχονται από την τοπική παραγωγή, ψάρια και θαλασσινά που σερβίρονται κατευθείαν από το πρωινό δίχτυ και διατηρούν ακόμη τη μυρωδιά της θάλασσας, συνταγές που οι μνήμες τους συνδέονται με την κουζίνα της γιαγιάς ή με τοπικά έθιμα και τον πολιτισμό μας, χαρακτηρίζουν την παραδοσιακή μαγειρική της Ερεσού και γενικότερα της Λέσβου.
Τα πιο φημισμένα προϊόντα της περιοχής είναι αναμφισβήτητα τα κτηνοτροφικά και τα παράγωγά τους. Σε όλο τον κάμπο και τους γύρω λόφους θα συναντήσετε μαντριά με πρόβατα που βόσκουν το χορτάρι της γης ποτισμένο από το αλάτι της θάλασσας. Κρέας τυριά, γάλα αλλά και όλες οι παρασκευές από αυτά θα σας ξετρελάνουν με τη νοστιμιά τους. Τα σύκα της Ερεσού είναι περίφημα σε όλη την μεσόγειο. Δοκιμάστε τα χλωρά ή ξερά, μαρμελάδα ή βράσμα (πετιμέζι).
Η Λέσβος είναι παγκόσμια γνωστή για το φίνο λάδι και τις πεντανόστιμες ελιές, που δίνουν στα φαγητά και στις σαλάτες ξεχωριστή γεύση. Η κουζίνα της Ερεσού πέρα από νόστιμη είναι και υγιεινή και θα ταξιδέψει τους επισκέπτες στον μακραίωνο πολιτισμό της.
Μια πλούσια επιλογή από εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφέ, μπαρ καλύπτει κάθε απαίτηση και γούστο. Στις γραφικές εξέδρες των μαγαζιών πάνω στην αμμουδιά, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας.
Είναι μοναδική γευστική εμπειρία
Τοπικά Εδέσματα
Επιλέξτε εστιατόρια με τοπικούς μεζέδες και τη συνοδεία του μυτιληνιού ούζου, όπως κολοκυθολούλουδα γεμισμένα με φρέσκο τυρί, κουκιά, φρεσκοπαστωμένες σαρδέλες, χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, αλλά και με πιο σύγχρονες επιλογές, όπως δροσερές σαλάτες με πινελιές από ντόπια σύκα και λαδοτύρι.
Ντόπια Γλυκά
Όσο για τα γλυκά; Τραγανοί μπακλαβάδες, νόστιμοι χαλβάδες, γλυκά του κουταλιού αλλά και άλλες, πιο σύγχρονες και ιδιαίτερες γεύσεις θα ενθουσιάσουν τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες.